مبدل حرارتی صفحه ای چیست؟
یکی از مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات مورد استفاده در سیستم های سرمایشی و گرمایشی، مبدل های حرارتی میباشند که وظیفه آنها انتقال دما و حرارت بین سیال های در حال جریان است. مبدل حرارتی صفحه ای، همان طور که از نامشان مشخص است از تعداد زیادی صفحه فلزی تشکیل شده است که به کمک واشرهای پلیمری از هم جدا هستند. واشر مورد استفاده برای این صفحات در یک سمت دارای دایره و در جهت دیگر بدون دایره است که در قسمت پایینی جهت قرار گرفتن این دو حفره بالعکس در نظر گرفته میشود.
با توجه به تفاوت هایی که در قسمت بالایی و پایینی این واشرها وجود دارد، نحوه قرار گرفتن صفحه ها به گونه ایست که صفحه اول در بین قاب فولای قرار گرفته، صفحه دوم برعکس شده و بعد از اولی قرار گرفته و الی آخر. دلیل این نحوه چیدمان صفحات چین دار فلزی در کنار هم فراهم ساختن شرایط برای جا به جایی و انتقال سیال و انجام انتقال حرارت است. در حالت کلی، در این مبدل ها فریم متحرک (Moveable frame)، فریم ثابت (fixed fream)، میله حمال (carring bar)، تکیه گاه (support)، میله راهنما (guidance stick)، پیچ های فشاری، صفحات مبدل و واشر (Gasket) از اجزای اصلی به شمار میروند.
انواع مبدل حرارتی صفحه ای
مبدل حرارتی صفحه ای واشر دار : از بهترین و رایج ترین نوع مبدل های حرارتی میتواند به گزینه هایی اشاره نمود که فاصله بین صفحات مجاور با واشرهای پلیمری پوشانده شده است. استفاده از واشر برای اتصال این صفحات باعث میشود تا تعویض و جا به جایی صفحات در مدت زمان کمتر و به آسانی صورت گیرد.
مبدل صفحه ای جوشی (Compabloc) : طراحی مبدل های حرارتی جوشی به گونه ای است که صفحات با فاصله 5 میلیمتر با جوشکاری به هم متصل هستند. به همین دلیل جا به جایی صفحات فلزی امکان پذیر نبوده و بیشتر در سیستم های تبرید صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. از مهم ترین ویژگی های مثبت این گروه از مبدل ها میتوان به تحمل فشار بسیار زیاد در آنها اشاره نمود.
مبدل صفحه ای نیمه جوشی (Semi Welded Plate H.E) : این گروه از مبدل های صفحه ای ترکیبی از دو نمونه قبل میباشند، به طوریکه صفحات به صورت جفت شده با واشر به هم متصل شده و دو جفت از آنها باجوشکاری به هم متصل و این روند ادامه پیدا میکند. روند تعمیر و تعویض و شستشوی صفحات در این گروه از مبدل های نیمه جوشی آسان تر از تمام جوش است.
از دیگر انواع این مبدل ها میتوان به نوع حلزونی، جوش Bavex و لحیم شده اشاره نمود که از نظر کارایی و نحوه قرار گرفتن و چیدمان صفحات در قاب فلزی متفاوت هستند.
مبدل حرارتی صفحه ای هپاکو
مبدل حرارتی صفحه ای هپاکو در گروه مبدل های پلیتی و یا صفحه ای و در دسته گرمایش قرار میگیرد. این مبدل صفحه ای با طراحی شرکت های مولر آمریکا و هیزاکا ژاپن و طبق استانداردهای جهانی تولید میشود. در واقع مبدل حرارتی صفحه ای هپاکو، جایگزین مناسبی برای منابع دو جداره، منابع کویلی و مبدل های پوسته و لوله برای تامین آب گرم مصرفی و همه ی فرایند های انتقال حرارت به شمار میآید.
مبدل صفحه ای هپاکو از کنار هم قرار گرفتن تعدادی صفحه فلزی استیل با قطر نازک تشکیل شده است. گفتنی است انتخاب نوع مبدل حرارتی وابسته به عوامل گوناگونی است.
مبدل حرارتی صفحه ای هپاکو در دو نوع ( Brazed type ) یکپارچه جوشکاری شده و ( Gasket ) واشر دار تولید و عرضه میشود. نوع یکپارچه آن از ظرفیت 20000 تا 750000 کیلوکالری بر ساعت در مدل های مختلف تولید میشوند.
ویژگی های مبدل صفحه ای هپاکو
کاربرد مبدل صفحه ای هپاکو در تبرید
برای تبادل دمایی در سیکل تبرید میتوان از مبدل حرارتی صفحه ای هپاکو استفاده نمود. مبدل صفحه ای هپاکو به عنوان کندانسور یا اواپراتور در سیکل تبرید مورد استفاده قرار میگیرد. مبدل صفحه ای هپاکو در سیکل سرمایی از گاز هایی مبرد از قبیل R22، R134، R410a، R404a، R407c جهت تبادل دمایی بین آب و گاز کارایی و راندمان بالایی دارد.
نصب مبدل صفحه ای هپاکو
B1: اتصال آب رفت دیگ
B2: اتصال آب برگشت دیگ
S1: اتصال آب سرد ورودی
S2: اتصال آب گرم بهداشتی
کاربر گرامی :
چنانچه پس از مطالعه مطالب ارائه شده فوق، سوالات بیشتری جهت تصمیمگیری برای خرید انواع سیستمهای موتورخانه و گرمایشی همانند مبدل حرارتی صفحه ای را دارید، میتوانید پس از تماس با فروشگاه کولرگازی از کارشناسان فروش بخش تجهیزات گرمایشی مشاوره بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.
دفترمرکزی:تهران شریعتی نرسیده به سه راه طالقانی کوچه نقدی پلاک 4 طبقه 4 واحد 13
تهران خیابان طالقانی نرسیده به خیابان شریعتی پلاک 9 فروشگاه کولرگازی
02177637688
02177637687
09126461454