پمپ آب سیرکولاتور چیست؟
پمپ آب سیرکولاتور در حال حاضر توسط شرکت های مختلف خارجی و داخلی تولید و عرضه میشود. از شرکت های مطرح جهانی در حوزه ی تاسیسات و لوازم ضروری مثل پمپ ها گرفته تا شرکت های تازه تاسیس، تولیدات متنوع خود را در زمینه ی انواع پمپ ها و اتصالات به بازار وارد نموده اند. شاید در ابتدای تولید پمپ های سیرکولاتور در کارخانجاتی همچون گراندفوس، لوارا، پنتاکس، داب و ابارا مردم سراسر جهان از جمله ایران تمام مدل های مورد نیاز خود از پمپ های مختلف را از این کارخانه ها تهیه مینمودند. چرا که علم و مواد لازم برای تولید پمپ هایی مثل پمپ های سیرکولاتور تنها دست کشورهای محدودی بود. یکی از پمپ های پر استفاده در دنیای امروز، پمپ آب سیرکولاتور است. در واقع پمپ آب سیرکولاتور یکی از چندین مدل پمپ تولید شده در کارخانه ها به حساب میآید که با ویژگی های خاص خود میتواند در محیط های مختلف بکار گرفته شود. پمپ آب سیرکولاتور هم مانند هر نوع پمپ دیگری تلاش میکند تا در پمپاژ و همچنین چرخش مایعات مختلف به عنوان یک دستگاه مفید مورد استفاده قرار گیرد. پمپ آب سیرکولاتور از نظر وظایف و نیز کاربردهایی که دارد، با دیگر پمپ ها تفاوت دارد. پمپ سیرکولاتور دردو نوع پمپ بدنه چدن و پمپ بدنه استیل تولید میشود. پمپ آب سیرکولاتور میتواند با کمک انرژی تولید شده توسط الکتروپمپ های تعبیه شده درون خود، حجم متفاوتی از آب و مایعات مختلف را در فواصل زمانی خاصی به نقاط گوناگون ارسال نماید. در واقع تعیین میزان حجم فعالیت های یک نوع پمپ آب سیرکولاتور، وابسته به مدل و خصوصیات آن خواهد داشت و نمیتوان یک حجم خاص را برای تمام آنها در نظر گرفت. در حقیقت وظیفه ی تمام مدل های پمپ آب سیرکولاتور یکسان است اما هر کدام از مدل ها قدرت های متفاوتی دارند و وظیفه ی پمپاژ و چرخاندن سیالات را با میزان توان گوناگونی انجام خواهند داد.
اجزای پمپ آب سیرکولاتور
طبقه بندی های مختلف پمپ آب سیرکولاتور
مدل فاقد آب بند(گلندلس): این مدل از پمپ آب سیرکولاتور به دلیل ساختار خاصی که دارد، نیاز به آب بندی ندارد. در واقع گردش یافتن آب درون روتور این مدل از پمپ ها، خنک شدن فضای درون پمپ را به همراه خواهد داشت. با تهیه پمپ آب سیرکولاتور مدل گلندلس مشکلاتی اعم از نشت پیدا کردن آب را نخواهید داشت.
مدل گلند دار: در این سری از پمپ های سیرکولاتور، از فن های مخصوصی برای خنک ساختن فضای داخلی استفاده مینمایند. مدل های مختلفی از پمپ های سیرکولاتور به شکل آب بند دار تولید میشوند. اما مهمترین نمونه های تولید شده مربوط به مدل خطی در ابعاد وسیع است. در ضمن مدل های زمینی هم در برخی موارد به شکل گلند دار ساخته شده اند که میتوانند در محیط های مختلف مورد استفاده قرار گیرند و نیاز مردم مختلف در جامعه را تامین سازند.
مدل زمینی: در مدل زمینی از پمپ های آب سیرکولاتور، میزان خروجی در هر دقیقه یا همان حجم دبی مقدار قابل توجهی است. همچنین به دلیل قرار گرفتن مسیر خروجی به سوی بالا، میزان ارتفاع هد آنها نیز بسیار مطلوب خواهد بود. از این رو استفاده از پمپ آب سیرکولاتور زمینی حتی در برج های وسیع نیز میتواند با موفقیت روبرو شود.
مدل خطی: اگر به دنبال یک مدل پمپ آب سیرکولاتور کم حجم و پرکاربرد هستید، انواع پمپ های موجود در مدل خطی میتوانند گزینه های مطلوبی به نظر برسند. کوچک بودن این سیستم ها را مربوط به نحوه ی قرار گیری لوله های ورودی و خروجی دانسته اند.
دو قلو: در مدل دوقلو از پمپ های آب سیرکولاتور، دو الکتروپمپ حضور دارند. در این پمپ ها که هر کدام نیروی لازم برای چرخش پروانه های خود را فراهم میسازند، در حالت موازی قرار میگیرند. به بیان دیگر حتی ممکن است پمپ دوم نقش رزروی هم داشته باشد. اما به شکل کلی دو محفظه با دو پروانه که ورودی و خروجی های مشترکی هم دارند، مدل دوقلو را تشکیل داده اند.
مدل تکی یا تک قلو: میتوان گفت تعداد قابل توجهی از پمپ های ارائه شده توسط کارخانجات تولیدی را همین نوع پمپ ها تشکیل داده اند. یعنی به کمک یک پروانه ی چدنی یا استیلی به چرخش و پمپاژ آب و سیالات مختلف میپردازند.
تغییر سرعت: شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید این چرخشی که در مورد پمپ های آب سیرکولاتور از آن صحبت میشود آیا میتواند با سرعت های متفاوتی انجام شود یا اینکه تمام مدل ها به یک شکل و یک سرعت واحد فعالیت میکنند؟ برای پاسخ به این سوال لازم است تا یک طبقه بندی مهم از انواع پمپ آب سیرکولاتور را بازگو کنیم.
مدل ثابت: این مدل که با دور ثابت نیز شناخته میشوند، نمیتوانند سرعت چرخش را عوض کنند. یعنی با یک سرعت واحد به چرخش و پمپاژ سالات مختلف میپردازند. معمولا مدل های دارای آب بند بدین شکل هستند. این مدل پمپ آب سیرکولاتور نه تنها نمیتواند سرعت خود را تغییر دهد، بلکه در هنگام فعالیت انرژی زیادی را هم مصرف میکند. این نکته را هم باید گفت که هزینه های جانبی تعمیر و بررسی آنها نیز نسبت به مدل های دیگر بالاتر است. پس در کل شاید برای بسیاری از افراد مدل مناسبی به نظر نرسد.
متغیر و هوشمند: شاید بتوان گفت بهترین و باصرفه ترین مدل پمپ آب سیرکولاتور همین مدل است. چرا که هم میتواند سرعت چرخش الکتروپمپ را تغییر دهد و هم فشار آن را تنظیم نماید. یعنی با خرید پمپ آب سیرکولاتور متغیر و هوشمند، شما صاحب یک پمپ تمام عیار خواهید شد. این پمپ میتواند در صورت تغییر یافتن حجم و میزان مصرف از آب خروجی، فشار آب را بر روی یک میزان مشخص قرار دهد تا برای مثال در یک محیطی مانند ساختمان بزرگ، تمام افراد ساختمان بتوانند آب را در اختیار داشته باشند.
سه سرعته: در این سری از پمپ های سیرکولاتور، انتخاب دست شما خواهد بود. یک سوییچ در اینگونه از پمپ ها تعبیه شده که امکان تغییر سرعت گردش موتور را به افراد میدهد. یعنی شما میتواند از بین سه میزان مختلف، یکی را برای پمپ خود انتخاب کنید.
کاربردهای پمپ آب سیرکولاتور
به گردش انداختن آب داغ: آب گرم برای حمام کردن، شستن دست ها و حتی برای نظافت ظروف باید در خانه در دسترس باشد. پمپ آب سیرکولاتور میتواند جریان آب گرم خانه را تامین کند و به بخش های مختلف خانه انتقال دهد. خوشبختانه در سیستم اکثر انواع مدل های پمپ آب سیرکولاتور، قابلیتی تعبیه شده که به آنها امکان جابجایی و گردش آب تا دمای نزدیک به 140 درجه هم داده است.
سیستم تهویه هوا: علاوه بر شوفاژ، رادیاتور و بخش آبرسانی به محیط های خانگی و صنعتی، در سیستم های تهویه هوا نیز استفاده از پمپ آب سیرکولاتور به چشم میخورد. در واقع این دستگاه میتواند آب با دماهای مختلف را برای تهویه نمودن هوا به گردش درآورد.
سیستم گرمایش منزل: در تمام خانه ها وجود دستگاه هایی که بتواند هوای گرم را بوجود بیاورد، از لزومات به حساب میآیند. در واقع قرار گرفتن یک پمپ آب سیرکولاتور درون پکیج های گرمایشی منزل باعث میشوند که هوای گرم در داخل خانه گردش کند. گرمایش از کف که در حال حاضر برای تمام خانه های مدرن کار گذاشته میشود،همچنین اینگونه از پمپ ها را میتوان درون انواع شوفاژهای گرمایشی نیز دید.
پمپ آب و آبرسانی چیست؟
به طور کلی عمل جابجایی آب و دیگر مایعات توسط پمپ ها انجام میشود و پمپ آب وظیفه انتقال و تامین آب مورد نیاز در تاسیسات آبرسانی، اطفاء حریق، کشاورزی، صنعت، آب نماها و ... را به عهده دارد. در این راستا یک پمپ آب مناسب باید علاوه بر تامین حجم آبدهی متناسب با مقدار مصرف، دارای فشار کافی جهت رسانیدن آب به محل مصرف نیز باشد.
پمپ های آب و آبرسانی از لحاظ اندازه و سایز، دور موتور، نوع و جنس پروانه و بدنه، نوع کاربرد وعملکرد، محل نصب و ... یکی از متنوع ترین گروه های محصولات در مهندسی تاسیسات میباشند که از پمپ های کوچک خطی تا پمپ های بزرگ توربینی را شامل میشوند .
جهت خرید پمپ آب و آبرسانی ابتدا نوع آن را مشخص نمایید، پمپ آب و آبرسانی خانگی در انواع مختلف تولید میشود که تقسیم بندی آنها براساس دبی (حجم آب در واحد زمان) و ارتفاع آبرسانی تعیین میگردد. موارد دیگری که لازم است در خرید پمپ آب و آبرسانی در نظر بگیرید عبارتند از هد پمپ و ارتفاع ساختمان، بررسی نمودار پمپ، میزان آبدهی یا دبی، مصرف انرژی، میزان صدا، کیفیت و قابلیت اطمینان و..
درصد بالایی از انواع پمپ آب و آبرسانی مانند پنتاکس، لوارا، ابارا و... برندهای ایتالیایی هستند و ارائه کلیه لیست قیمتهای این برندها در این صفحه امکان پذیر نیست. لذا پیشنهاد میگردد در سایت، انواع پمپ آب و آبرسانی را با بهترین قیمت، برای بهترین انتخاب مورد بررسی قرار دهید.
انواع پمپ های آبرسانی
راهنمای انتخاب پمپ آب خانگی
کاربر گرامی :
چنانچه پس از مطالعه مطالب ارائه شده فوق، سوالات بیشتری جهت تصمیمگیری برای خرید انواع سیستمهای موتورخانه و گرمایشی همانند پمپ آبرسانی و سیرکولاتور را دارید، میتوانید پس از تماس با فروشگاه کولرگازی از کارشناسان فروش بخش تجهیزات گرمایشی مشاوره بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.
دفترمرکزی:تهران شریعتی نرسیده به سه راه طالقانی کوچه نقدی پلاک 4 طبقه 4 واحد 13
تهران خیابان طالقانی نرسیده به خیابان شریعتی پلاک 9 فروشگاه کولرگازی
02177637688
02177637687
09126461454