شوفاژ یا رادیاتور برقی چیست و چگونه کار میکند؟
شوفاژ برقی که با نام رادیاتور برقی نیز شناخته میشود یکی از به روزترین وسایل گرمایشی محسوب میشود و در هر مکانی که نیروی برق و الکتریسته وجود داشته باشد میتوان از گرمای تولید شده آن استفاده کرد. شوفاژ برقی اسم خود را از نوع انرژی که مصرف میکند، گرفته است. این دستگاه از انرژی الکتریسیته برای گرم کردن محیط استفاده میکند.
ایجاد گرما و هوایی مطلوب در فضای داخلی از نیازها و اولویت های هر سازه ی ساختمانی به شمار میآید. از این رو بسیاری از افراد به دنبال تجهیزاتی پیشرفته و در عین حال پرکاربرد هستند. رادیاتور برقی به نوعی طراحی شده که قابل نصب و اجرا در ساختمان های مسکونی، اداری و یا تجاری میباشند. علت نامگذاری این مدل رادیاتور به دلیل نحوه تامین انرژی آنهاست که به این اسم در بازار شناخته میشوند. رادیاتورهای برقی نیز از نظر ساختار و عملکرد تقریبا مشابه دیگر مدل های رادیاتور هستند. به دلیل استقبال از این محصولات شرکت های بسیاری در خصوص طراحی و ساخت رادیاتور های برقی در حال فعالیت هستند و سالانه با توجه به نیاز بازار تعداد بی شماری دستگاه تولید و در اختیار مصرف کننده قرار میدهند، از برندهای مطرح و معتبر در این زمینه میتوان به شوفاژ برقی میدیا و آدیسان و ... اشاره داشت که مطابق استانداردهای بین المللی به شیوه ای مدرن طراحی و ساخته شده اند. نحوه ی عملکرد شوفاژ برقی به این صورت است که درون محفظه ی رادیاتور به جای آب از روغن پر شده و ماده ی سیال در این تجهیزات روغن است. با اتصال به برق و روشن شدن دستگاه المنت های تعبیه شده در کف بدنه داغ شده و گرمای ایجاد شده به روغن درون محفظه منتقل میگردد. روغن گرم به سمت بالا حرکت کرده روغن سرد موجود در لوله ها به قسمت پایین تر و نزدیک به المنت ها سرازیر میشود. این جابه جایی دائم در حال چرخش بوده و روغن گرم با طی کردن مسیر گرمای حال را به بدنه منتقل کرده وسرد میشود و دوباره به همان ترتیب به قسمت پایینی دستگاه حرکت میکند. با ادامه ی این چرخه رادیاتور گرمای مورد نظر محیط را به فضای داخلی منتقل میکند. و پس از مدت زمان کوتاهی دمای اتاق به درجه دلخواه کاربر میرسد. به منظور کنترل دمای محیط و جلوگیری از اتلاف انرژی مجهز به ترموستات های دقیقی هستند که دما اتاق را شناسایی کرده و زمانیکه دمای اتاق به حد مطلوب رسید ترموستات دستور قطع المنت ها را اعمال میکند بدین ترتیب دستگاه طی مدتی از عملکرد متوقف میگردد. قطع شدن المنت ها تا زمانی ادامه دارد که دمای اتاق کاهش یابد، ترموستات دوباره شروع بکار المنت ها را اعمال میکند و به این ترتیب دوباره روغن درون محفظه شروع به چرخیدن کرده و گرمای بدست آورده را به فضای داخلی منتقل مینماید.
جنس شوفاژ
جنس بدنه شوفاژ برقی اولین نکته ای است که در هنگام خرید آن میبایست توجه کرد. اصولا رادیاتورهای برقی از جنس آلومینیوم بوده و از نظر قیمت برای خریداران به صرفه هستند. همچنین آلومینیوم از نظر رسانای گرمایشی پس از طلا، نقره و مس به عنوان چهارمین رسانای برتر گرمایی شناخته میشود.
توان گرمایشی
توان گرمایشی رادیاتورهای برقی بر اساس تعداد پره های آنها با یکدیگر متفاوت بوده و میبایست در هنگام خرید متناسب با متراژ اتاق و فضای مورد استفاده اقدام به خرید کنید و هرچه توان گرمایشی شوفاژ برقی بیشتر باشد مصرف برق آن نیز بیشتر خواهد بود.
مزایای شوفاژ برقی
معایب شوفاژ برقی
اجزای سازنده شوفاژ برقی
فن گردش هوا: باعث گردش هوای گرم در اتاق میشود.
کلیدهای برق: برای وصل و قطع کردن جریان برق ورودی تعبیه شده اند.
پیکره دستگاه: قسمت خارجی شوفاژ پیکره یا بدنه است و در آن قسمت هایی مانند مخزن و فریم (قاب) و پایه ها دیده میشود.
حوله خشک کن: امکان قرار دادن حوله و البسه کوچک جهت خشک شدن در زمستان را فراهم میآورد.
کابل رابط: سبب اتصال رادیاتور به جریان الکتریکی میشود.
ترموستات: مدیریت میزان حرارت فضا را به عهده دارد.
پایه ها: سبب عمود ایستادن دستگاه میشوند.
المنت: حرارت لازم برای گرم کردن سیال به وسیله المنت های لوله ای شکل تامین میشود.
سیال: تبادل گرما را امکان پذیر میکند؛ استفاده از روغن به جای آب در شوفاژ برقی از زنگ زدن و منفجر شدن دستگاه در نتیجه تبخیر شدن آب ممانعت میکند.
کاربر گرامی :
چنانچه پس از مطالعه مطالب ارائه شده فوق، سوالات بیشتری جهت تصمیمگیری برای خرید انواع رادیاتور پنلی و برقی و ... مورد نیاز را دارید، میتوانید پس از تماس با فروشگاه کولرگازی از کارشناسان فروش بخش تجهیزات تاسیسات گرمایشی و موتورخانه مشاوره بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.
دفترمرکزی:تهران شریعتی نرسیده به سه راه طالقانی کوچه نقدی پلاک 4 طبقه 4 واحد 13
تهران خیابان طالقانی نرسیده به خیابان شریعتی پلاک 9 فروشگاه کولرگازی
02177637688
02177637687
09126461454