VRF چیست و چگونه کار میکند؟
این سیستم تقریبا شبیه چیلر تراکمی است و با این تفاوت که در مدار آن، آب وجود ندارد و مبرد (گاز فریون) مستقیما حمل کننده انرژی گرمایی بین یونیتهای داخلی و خارجی است. در چیلر ها، آب درون یک مبدل جاسازی شده در چیلر ، سرد شده و با پمپ به فن کویل های درون ساختمان ارسال میشود ولی در سیستم VRF، مبرد (گاز فریون) مستقیما به فن کویل های درون ساختمان ارسال میشود تا در فصل گرم عمل سرمایش هوا و در فصل سرد عمل گرمایش هوا انجام شود. اگر بخواهیم به شکلی بسیار ساده و قابل فهم ساختار این دستگاه را شرح دهیم، بهتر است که به ساختار دستگاه اسپلیت ( کولر گازی ) توجه کنیم که چطور گاز فرئون (مبرد) با جریان یافتن بین یونیت دیواری داخل ساختمان و یونیت بیرون از ساختمان میتواند هم عمل سرمایش و هم گرمایش هوا را انجام دهد، دقیقا در وی آر اف ها نیز با چنین روشی (البته به صورت مرکزی و تهویه چندین بخش به صورت همزمان و با کنترل بهتر) گرمایش و سرمایش هوا انجام میگیرد. ویژگی هایی مانند صرفه جویی در انرژی، بهره وری و بازدهی بالا، امکان استفاده همزمان در چند بخش مختلف، استفاده همزمان از حالت گرمایشی و سرمایشی، هوشمندی، کارکرد آرام و بیصدا، کنترل دمای محیط به صورت مجزا و مستقل، حمل و نقل آسان، قابلیت استفاده در مناطق آب و هوایی متفاوت را داراست.
اجزای تشکیل دهنده سیستم وی آر اف عبارتند از:
از جمله دستگاه وی آر اف شرکت هایسنس Hisense VRF به صورت دو قسمتی شامل یونیت خارج از ساختمان (یونیت خارجی) و یونیت های داخل ساختمان (یونیت داخلی یا همان فن کویل) ساخته میشوند که مطابق تصویر زیر با لوله کشی مبرد (گاز فریون) به هم متصل میشوند. این دستگاه ها هم سرمایشی و هم گرمایشی هستند که جزو مدرن ترین سیستم های تهویه مطبوع انواع ساختمان ها محسوب میشوند. مهمترین ویژگی VRF قابلیت متغیر نمودن جریان مبرد ورودی به هر فن کویل است که به هر فن کویل این اجازه را میدهد که دما و رطوبت محیط اطراف خود را دقیقا متناسب با نیاز و مستقل از سایر فن کویل ها کنترل نماید. در واقع VRF اول حروف Variable Refrigerant Flow به معنای متغیر نمودن جریان مبرد است.
با کنترل دقیق دمای اتاق و اتصال هوشمند آن به اینورتر موتور الکتریکی در وی آر اف Hisense (نمودار سمت چپ) از نوسان ظرفیت کاری دستگاه جلوگیری شده و دستگاه دقیقا متناسب با بار حرارتی یا برودتی مورد نیاز، کار میکند. در این سیستم پس از روشن کردن دستگاه، تنها 90 ثانیه طول خواهد کشید که ظرفیت خروجی دستگاه به حداکثر میزان خود برسد.و همینطور به کار بردن موتورهای اینورتر DC به عنوان نیروی محرکه کمپرسورها در یونیت خارجی دستگاه Hisense VRF و در نتیجه افزایش راندمان 20 الی 40 درصدی نسبت به موتورهای AC.
انواع پنل داخلی شامل :
انواع پنل خارجی شامل :
کاربر گرامی :
چنانچه پس از مطالعه مطالب ارائه شده فوق، سوالات بیشتری جهت تصمیمگیری برای خرید انواع سیستمهای تهویه مطبوع همانند اسپلیت مرکزی VRF یا مولتی وی را دارید، میتوانید پس از تماس با فروشگاه کولرگازی از کارشناسان فروش بخش تجهیزات تهویه مطبوع مشاوره بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.
دفترمرکزی:تهران شریعتی نرسیده به سه راه طالقانی کوچه نقدی پلاک 4 طبقه 4 واحد 13
تهران خیابان طالقانی نرسیده به خیابان شریعتی پلاک 9 فروشگاه کولرگازی
02177637688
02177637687
09126461454